ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Το Antifa League Athens αποτελεί ακόμη μια απόπειρα/έκφανση αυτοοργάνωσης των ζωών μας. Αποτελεί ένα εγχείρημα συλλογικό, αντιεμπορευματικό και ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμμετέχει. Αποτελεί ένα εγχείρημα δρόμου που συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές της Αθήνας. Αυτή τη φορά το απόγευμα της Κυριακής 13/5 έρχεται στο γηπεδάκι του ‘’Wembley’’(Παρασκευοπούλου κ Γιάνναρη) στα πολυεθνικά Kάτω Πατήσια για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η διοργάνωσή του βασίζεται εξ ολοκλήρου στις ομάδες που το απαρτίζουν, μακριά από την λογική της ανάθεσης σε κάθε λογής ειδικούς-επαγγελματίες. Στοχεύουμε αυτή η λογική να επεκτείνεται διαρκώς, να ωριμάζει και σε κάθε γειτονιά να ανθίσουν χώροι όπου η ανάθεση και η ιεραρχία θα αντικατασταθούν από τη συμμετοχή και την οριζοντιότητα.

Αγαπάμε το ποδόσφαιρο για το παιχνίδι, για την συνεργασία και για τα γκολ. Στο σημερινό κόσμο της τηλεόρασης και της επικοινωνίας όμως, τα αθλήματα καταντάνε να είναι στη λογική ‘’άρτος και θεάματα’’, δηλαδή του αποπροσανατολισμού και της αποχαύνωσης του λαού. Ενώ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80’ ο κόσμος μιλούσε στα καφενεία και στις παρέες για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής (δικτατορία, πολιτικούς κρατούμενους-εξόριστους, πολυτεχνείο) αργότερα ασχολούνταν με το πόσα γκολ έβαλε ο κάθε ακριβοπληρωμένος νεόπλουτος ‘’αστέρας’’. Την αρχή έκανε η χούντα επιχορηγώντας αδρά για την ύπνωση του λαού και μετά την σκυτάλη πήρε δυναμικά η αστική δημοκρατία αφού η κάθε εξουσία βολεύεται με το να καλλιεργεί συστηματικά την απάθεια και την αδιαφορία. Αυτά είναι που τρέφουν τον φασισμό, ο οποίος συνήθως σε χαλεπούς καιρούς πρώτα έρχεται για κάποιους άλλους και μετά έρχεται για όλους. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό αποτελεί κομμάτι του αγώνα για την ελευθερία.

Η επιλογή του ‘’wembley’ για να πραγματοποιήσουμε την αγωνιστική δεν έγινε τυχαία καθώς εκτός του ότι αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για τα παιδιά της γειτονιάς, απέχει λίγα μέτρα από το σημείο της αναίτιας δολοφονίας του εργάτη Αλίμ Αμπντούλ Μάναν , 21 ετών, από το Μπαγκλαντές που στις 12/05/2011 μαχαιρώθηκε από φασίστες στην οδό Κωνσταντινίδη και Στ. Καλλάρη στα Κ.Πατήσια. Η δολοφονία του Α.Α.Μάναν, που πέρασε στα ψιλά, συνδέεται με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών που έκανε η χρυσή αυγή με την κάλυψη της αστυνομίας στην περιοχή της Βικτώριας και του κέντρου της Αθήνας, τα οποία ακολούθησαν μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στις 10/05/2011. Ενώ υπήρχαν μαρτυρίες για Έλληνες δολοφόνους με ρατσιστικό κίνητρο η υπόθεση έκλεισε γρήγορα και θεωρήθηκε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στα πολυεθνικά Πατήσια οι ντόπιοι και οι μετανάστες ζούνε μαζί σχεδόν 30 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθαν πολλές γλώσσες, έκαναν κοινές παρέες και η ρητορική του ρατσισμού έχει αποδομηθεί στη πράξη εδώ και καιρό στη συνείδηση του κόσμου. Γι’ αυτό το λόγο το φασιστικό δηλητήριο δεν πιάνει σ’ αυτά τα μέρη και οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Δεν ξεχνάμε, ο Alim Manan ήταν ένας από μας, θάνατος στο φασισμό.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Κυριακη, 13/5 στις 17:00 μμ στο ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ. ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ A.A MANAN ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Αυτοοργανωμένη ομάδα ποδοσφαίρου ZAPATISIAS, συντρόφισσες-οι