Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης… Γύρω από τους πάγκους κρύβεται ο φασίστας;

λαϊκή κείμενο pdf

Την τριετία 2010-2013 οι ναζί της Χρυσής Αυγής οργανώθηκαν στις λαϊκές αγορές, κυρίως στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Φτιάξανε το δικό τους εθνικιστικό σωματείο λαϊκατζήδων και επάνδρωσαν θέσεις φύλαξης (security) των λαϊκών αγορών.

Είναι γνωστά τα έργα τους, κυρίως στις λαϊκές της Μιχαήλ Βόδα και της Φυλής. Ήταν τότε που χρυσαυγίτες σεκιουριτάδες των λαϊκών αγορών, διμοιρίες ΜΑΤ, λοιποί μπάτσοι και περιφερόμενοι «αγανακτισμένοι πολίτες» δρούσαν οργανωμένα και σε συνεννόηση, εναντίων των μεταναστών. Αυτός ο φασιστικός όχλος με αφορμή πάγκους μικροπωλητών μεταναστών προχωρούσε σε γενικευμένα ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές μας.

Όλα αυτά συνέβαιναν παράλληλα με τους εκβιασμούς σε μαγαζιά μεταναστών, όπου εάν δεν πλήρωνες την ταρίφα «προστασίας» σου έσπαγαν το μαγαζί. Φυσικά η τηλεόραση (δηλαδή οι εφοπλιστάδες και οι μεγαλοβιομήχανοι) που τόσο τους είχε προωθήσει μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έπαιζε στα κανάλια τις δράσεις «μόνο για έλληνες». Σημειωτέον ότι τα ρούχα που μαζευόντουσαν σε αυτές τις εκδηλώσεις/δράσεις, τα πωλούσαν αργότερα στις λαϊκές αγορές.

Στη δική μας λαϊκή εδώ στη Νάξου, συχνά πυκνά έχουμε δει τύπους με μπλούζες που εμπορεύεται αποκλειστικά ο φασίστας Παναγιώταρος (pitbull Hellas κτλ.), να είναι ή να παριστάνουν τους λαϊκατζήδες ή τους σεκιουριτάδες.

Δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή τώρα ή στο μέλλον στους φανερωμένους επιδειξίες χρυσαυγίτες. Να ξέρουν όσοι εργαζόμενοι και καταναλωτές στις λαϊκές συμμερίζονται τις απόψεις τους, δηλαδή, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σ. Λουκμάν και τις δολοφονικές επιθέσεις σε δεκάδες άλλους μετανάστες εργάτες και όχι μόνο, θα μας βρουν απέναντι τους.

Οι γειτονιές μας είναι πολυεθνικές
και θα τις υπερασπιστούμε ως τέτοιες.
Our neighborhoods are multi-cultural
and we will defend them

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτώχεια και το ρατσισμό
We struggle against poverty and racism

Σπάμε τις αδιάφορες σιωπές

Με τους μετανάστες ζούμε μαζί
we live side by side with immigrants

 Τσακίζουμε τους φασίστες
together we smash fascists