“Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια”

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η νεοφιλελεύθερη – ακροδεξιά κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της: εκκενώσεις καταλήψεων, εξευτελισμοί και βασανιστήρια στους δρόμους και τα αστυνομικά τμήματα. Διατάξεις και νομοσχέδια που καταστέλλουν το δικαίωμα σε απεργίες και διαδηλώσεις. Κατασκευασμένα κατηγορητήρια, παρακολουθήσεις και φακελώματα αγωνιστών και πολιτικών χώρων. Χτίζει μεθοδικά ένα ρατσιστικό και αυταρχικό αστυνομικό κράτος για να επιβάλλει της άγριες και λυσσασμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Την ίδια στιγμή που η δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής φτάνεις στο τέλος της και εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα, δύο αναρχικοί σύντροφοι διώκονται με κατηγορίες τρομοκρατίας για επιθέσεις σε γραφεία της χρυσής αυγής. Επιβάλλοντας σε αυτούς εξαιρετικά αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων και η καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα μέχρι της 17.1.2020. Την ίδια στιγμή που προκλητικά κι εξόφθαλμα η δικαστική εξουσία σιγοντάρει την, τόσο βολική για την καταστολή, δράση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου των νεοναζί, ποινικοποιεί τις αντιφασιστικές δράσεις με όρους τρομοκρατίας. Άσχετα όμως με τα σαθρά και κακοστημένα κατηγορητήρια εναντίων των δύο συντρόφων, η υπεράσπιση του αντιφασισμού και συνολικά της κινηματικής αντιβίας απέναντι στο σύστημα που γεννάει την βία, την εκμετάλλευση και την ανισότητα δεν εγκλωβίζεται σε διλήμματα αθωότητας ή ενοχής. Η βία απέναντι στις φασιστικές εφεδρείες του συστήματος δεν είναι νόμιμη ή παράνομη. Είναι ιστορικά απαραίτητη, διαχρονικά δίκαιη και ταξικά αναγκαία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΗΘΙΚΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Απέναντι στην κοροϊδία και την οικονομική εξόντωση το κίνημα απαντάει με αλληλεγγύη. Η Κατάληψη “Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω – Κάτω Πατησίων” (Νάξου 75 & Κρασσά) στηρίζει την οικονομική καμπάνια και τις μέρες που είναι ανοιχτό μαζεύει εισφορές.