Τι γυρεύει ο Μπακογιάννης στη γειτονιά μας;

Η παρακάτω προκύρηξη μοιράστηκε στην πλ. Καραμανλάκη στη μικροφωνική που πραγματοποίησε το στέκι το Φλεβάρη του 2022. Read here in english

Τι γυρεύει ο Μπακογιάννης στη γειτονιά μας; 

Την Πέμπτη 3/2 ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε τη γειτονιά των Κάτω Πατησίων και πιο συγκεκριμένα την πλατεία Καλλιγά (Καραμανλάκη). Εκεί συναντήθηκε στο καφέ Aroma, που βρίσκεται στην πλατεία, με καμια 20αριά κατοίκους, ιδιοκτήτες και μαγαζάτορες. Ενώ η συνάντηση δεν ήταν ανακοινωμένη, με το που έφτασε στο μαγαζί, κόσμος της γειτονιάς και μια ομάδα του Ρουβίκωνα εμφανίστηκε και φώναζε συνθήματα εναντίον του. Δεν χρειάστηκαν πάνω από 5 λεπτά για να συγκεντρωθούν στο σημείο τόσοι πολλοί μπάτσοι που το μόνο που πρόσφεραν στη γειτονιά ήταν μια εικόνα και αίσθημα τρομοκρατίας. Όλων των ειδών μπάτσοι, ασφαλίτες, ΟΠΚΕ, ομάδα Δράση, περιπολικά και ομάδες Διας οι οποίοι περικύκλωσαν την πλατεία σαν στρατός κατοχής. 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…. 

Η γειτονιά μας όταν ήρθε ο Μπακογιάννης! 

Ακούσαμε πως οι γειτονιές μας θα γεμίσουν με μαγαζιά, κουλτούρα, εκδηλώσεις, τουρισμό, περιπάτους, πράσινο, ωραία σπίτια, βιβλιοπωλεία και καλλιτέχνες. Μέχρι τώρα πάντως έρχονται μόνο μπάτσοι! Όπως έγινε και σε άλλες περιοχές που «εξευγενίστηκαν» με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο.  

Έτσι στην Κυψέλη, στα Εξαρχεια, στο Παγκράτι και στα Πετράλωνα σύντομα είδαμε τον δημόσιο χώρο να εξαφανίζεται αφήνοντας ελεύθερο ένα λιγοστό  4%- 6%, αποκλείοντας ολοκληρωτικά  όλες τις ομάδες που δεν χωράνε στην κυρίαρχη εικόνα. Είδαμε τα νοίκια να αυξάνονται αφού πλέον χρειάζεσαι 300 ευρώ για να μείνεις σε ημιυπόγειο χωρίς παράθυρο. Είδαμε τα αφεντικά να πλουτίζουν βάζοντας τραπεζάκια σε όλες τις πλατείες και τους τουρίστες  στους δρόμους να παίρνουν την θέση των μεταναστριών.  

Και σε λίγο όλα αυτά θα τα βλέπουμε από μακρυά, αφού θα αναγκαστούμε να μετακομίσουμε στα προάστια της Αθήνας και να ερχόμαστε στο κέντρο μόνο για δουλειά, όπως γίνεται άλλωστε σε πολλές ευρωπαικές χώρες, χρόνια τώρα. Και φυσικά ο έλεγχος και η καταστολή συνοδεύονται για να διαφυλάξουν όλα τα παραπάνω και να ‘’καθαρίσουν’’ την εικόνα των γειτονιών μας.  

Και αν αναρωτιέστε ακόμα γιατί ένας δήμαρχος και μάλιστα αυτός της Αθήνας κανονίζει μια συνάντηση λες και είναι μυστικό για τα θέματα της γειτονιάς, σε μια καφετέρια με κατοίκους (γενικώς και αορίστως), όπως τους ονομάζει, και φυσικά δεν τολμά να περπατήσει στους δρόμους των Πατησίων μόνος του, χωρίς τους μπράβους του, οι απαντήσεις δόθηκαν και είναι απλές. 

Ο Μπακογιάννης μπορεί να θυμήθηκε τώρα τα Κάτω Πατήσια αλλά έρχεται για να συνεχίσει την ίδια πολιτική που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του. Γιατί όπως το κράτος έχει συνέχεια, έτσι και τα συμφέροντα ιδιοκτητών και αφεντικών.  

Ο Μπακογιάννης -όπως και ο κάθε Μπακογιάννης-  ήρθε για να συναντήσει τους  δικούς του ανθρώπους, ψηφοφόρους  και ιδεολογικά προσκείμενους που ταυτίζονται με την πολιτική του, όσους θέλουν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντά και να βάλουν μπρος ό,τι άλλο σχέδιο έχει για την γειτονιά! 

Ξέρει όμως ότι εμείς είμαστε ακόμα εδώ! Και αγωνιζόμαστε για τα ταξικά μας συμφέροντα, για τις πολυεθνικές γειτονιές μας, για τις ανοιχτές πλατείες, τις καταλήψεις και όλους τους χώρους που μας χωράνε όλα! Στήνουμε κοινότητες αγώνα, από εμάς για εμάς, με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς αρχηγούς και ειδικούς και φωνάζουμε πως το προβλημα της πόλης δεν είναι οι διαδηλώσεις, αλλά ο Μπακογιάννης και οι εξώσεις. 

Μπάτσοι, tv, δήμαρχοι, δικαστικοί 

όλα τα καθάρματα δουλέυουνε μαζί