Μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στη βίαιη έξωση από ρατσιστή ιδιοκτήτη

Κάλεσμα την Τετάρτη 12/4 στις 17.00 στην πλατεία Βικτωριας, σε μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στη βίαιη έξωση από ρατσιστή ιδιοκτήτη που δέχτηκαν άτομα αιτούνται άσυλο. Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστριών σε κάθε γειτονιά!

Για περισσότερα σχετικά με την υπόθεση διαβάστε παρακάτω:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΕΣ/ΟΥΣ/Α ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΒΙΑΙΕΣ ΕΞΩΣΕΙΣ

Στις 24 Μαρτίου, στις 22:00, στην περιοχή της Βικτώριας, μια ομάδα αιτούντων άσυλο αντιμετώπισε βίαιη επίθεση και έξωση από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν, από τον ιδιοκτήτη και μια ομάδα κακοποιών (5 άνδρες). Ο άντρας ήρθε με τη δικαιολογία να πάρει τα χρήματα για τους
λογαριασμούς από τους ενοικιαστές, ωστόσο είχε ήδη σχεδιάσει να τους κάνει βίαιη έξωση, η οποία περιλάμβανε το πέταγμα των πραγμάτων τους έξω από το διαμέρισμα και τον άγριο ξυλοδαρμό τους, συμπεριλαμβανομένου και εναντίον μιας εγκύου γυναίκας. Ο ιδιοκτήτης ουσιαστικά τους έκλεψε 600 ευρώ, για το ενοίκιο του επόμενου μήνα (Απρίλιος), ενώ ταυτόχρονα τους έκανε έξωση!

Η οργανωμένη μαφιόζικη έξωση του ιδιοκτήτη περιελάμβανε να φέρει κλειδαρά ο οποίος άλλαξε αμέσως τις κλειδαριές και ουσιαστικά απέκλεισε τους ανθρώπους από το διαμέρισμά τους.
Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης, αφού χτύπησε και έσκισε τα ρούχα της εγκύου, κάλεσε την αστυνομία για τους ανθρώπους που χτυπούσε και παρενοχλούσε (!). Όταν έφτασαν οι μπάτσοι (ΟΠΚΕ), συνέλαβαν βίαια πέντε από τους ενοίκους, τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και τους ανάγκασαν να υπογράψουν ένα χαρτί σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαιναν (ελληνικά). Μια γυναίκα από τους συλληφθέντες, υπερασπίστηκε τον εαυτό της ενώ την έπνιγε ο ιδιοκτήτης και ο αστυνομικός την κατηγόρησε για αυτό.

Οι συλληφθείσες/-έντες έμειναν στο αστυνομικό τμήμα για 3 νύχτες. Αρνήθηκαν σε όλα τους νερό
και πρόσβαση σε τηλέφωνο και νοσοκομείο στην έγκυο γυναίκα, ενώ τους στέρησαν το δικαίωμα να καλέσουν την δικηγόρο. Οι αστυνομικοί, όπως και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, συμμετείχαν στη
ληστεία των ανθρώπων, καθώς κράτησαν 50 ευρώ από τους συλληφθέντες, κάτι που αποτελεί μια πάγια πρακτική της ελληνικής αστυνομίας να ληστεύει μαύρα άτομα με οποιαδήποτε δικαιολογία.
Δυστυχώς για τον ρατσιστή εκμεταλλευτή το περιστατικό αυτό δεν έμεινε αποσιωπημένο. Ένας
περαστικός αντέδρασε στη βίαιη έξωση, κάλεσε άλλους ανθρώπους και δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Σε αυτή τη γειτονιά, οι ρατσιστές ιδιοκτήτες έχουν στρατηγική να ληστεύουν τους ενοικιαστές με την αστυνομία στο πλευρό τους και να πραγματοποιούν βίαιες εξώσεις. Δηλώνουμε ότι αυτή η ενέργεια είναι ρατσιστική ενέργεια απέναντι σε μαύρα άτομα. Καλούμε τους γείτονες να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε τέτοιους ρατσιστές και κακοποιητικούς ιδιοκτήτες.

Τώρα 6 άνθρωποι είναι άστεγοι, τα χρήματα και τα σημαντικά νομικά έγγραφα που είχαν στο διαμέρισμα, τους έχουν κλαπεί. Έχουν ανάγκη από δικαιοσύνη, ασφαλή στέγαση και οικονομική υποστήριξη.
Σε μια γειτονιά που γίνεται όλο και πιο «εξευγενισμένη», οι ιδιοκτήτες σπιτιών και η αστυνομία καλωσορίζουν τους τουρίστες και αντιμετωπίζουν ρατσιστικά τους/ις αιτούντες/ες άσυλο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

Τα 5 συλληφθέντα άτομα που βρέθηκαν υπό έξωση και οι αλληλέγγυες συνελεύσεις:

Ανυπότακτες Καρδιές

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω – Κάτω Πατησίων

Solidarity With Migrants