Παιχνίδια στην κατάληψη από “Τα Κατατόπια”

Την Κυριακή μαζευόμαστε για να παίξουμε, να φάμε, να πιούμε, να αράξουμε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων.

Τα Κατατόπια είναι μια αναρχική συλλογικότητα στη γειτονιά της Κυψέλης και στεγάζεται στην κατάληψη του στεκιού.

Ζούμε στην Κυψέλη που “αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν της” που “αγκαλιάζει την πολυπολιτισμικότητα” που γίνεται το ανερχόμενο μέρος “διασκέδασης” και κατανάλωσης. Ξέρουμε βέβαια τι σημαίνει αυτό: Εμπορευματοποιούνται τα παγκάκια, τα πεζοδρόμια και οι τοίχοι (διαφημίσεις).

Ενάντια στη διασκέδαση που μας πουλάνε τα μαγαζάκια, το μόνο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας είναι η ψυχαγωγία που δεν διαμεσολαβείται από την κατανάλωση, αλλά διαμορφώνεται από εμάς τα ίδια. Έχουμε την ανάγκη να βρίσκουμε χώρο, χρόνο και τρόπο για ψυχαγωγία μέσα στους συλλογικούς μας χώρους, μέσα και ανάμεσα στους αγώνες μας.

Θέλουμε να γεμίζουμε και να ζεσταίνουμε τους χώρους που έχουμε ήδη, αλλά και να ανοίξουμε κι άλλους, τόσο στην Κυψέλη όσο και παντού. Θέλουμε μια καθημερινότητα που να μην εκβιαζόμαστε για να μην μείνουμε στο δρόμο, να ζούμε χωρίς νοίκια και δουλειές, να μην χρειάζεται να πληρώνουμε αφεντικά για να υπάρχουμε έξω, όπου η ψυχαγωγία μας να μην είναι εμπορεύσιμο προιόν. Μια καθημερινότητα όπου μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να έχουμε την ζωή μας στα χέρια μας και όχι στα χέρια μπάτσων, κράτους και αφεντικών.

Διοργάνωση: Αναρχική συλλογικότητα Κυψέλης “Τα κατατόπια”