Προβολή: “La dictadura Perfecta” του Luis Estrada

Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 20:30 προβολή της ταινίας La Dictadura Perfecta (Η Τέλεια  Δικτατορία)

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μία μακρινή χώρα που λεγόταν Μεξικό, ένας εκλεγμένος πρόεδρος, ένας δημοφιλής κυβερνήτης πολιτείας και ένα αξιόπτιστο τηλεοπτικό δίκτυο -ταγμένο στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του μεξικανού πολίτη- συνεργάζονται για το καλό της χώρας.

Φυσικά μπροστά στο “κοινό καλό” κάποιες παρατυπίες είναι αναπόφευκτες. Γιατί πως αλλιώς ένας κυβερνήτης που πιάνεται στα πράσσα να χρηματίζεται από ναρκομαφίες θα μπορέσει να παραμείνει στο πολιτικό γίγνεσθαι, αν ένας έγκυρος δημοσιογράφος δεν αναλάβει να μεταφέρει την αλήθεια με έναν ιδιαίτερο τρόπο;

Καρτέλ ναρκωτικών, μπράβοι πουλημένοι δημοσιογράφοι, χρηματισμοί, σωματεμπορία, απαγωγές και λίγο πιστολίδι συνθέτους το μείγμα για μια ιδανική δημοκρατία.

Στην πολιτική σάτιρα του Louis Estrada, η πραγματικότητα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο καθώς η μεταφορά των γεγονότων και η διάδοση των ειδήσεων είναι πλήρως ελεγχόμενη. Τα γεγονότα διαστρεβλώνονται τόσο πολύ, ώστε φτάνουν να παρουσιάζονται ως τα απολύτως αντίθετα, ακόμη και στις πιο προφανείς των περιπτώσεων.

Ολόκληρη η πολιτική πραγματικότητα διαμορφώνεται από τους έχοντες την εξουσία κάθε είδους, τους έχοντες αρκετή δύναμη ώστε να την διεκδικήσουν.

Ευτυχώς, φυσικά που αυτά συμβαίνουν σε έναν τόπο πολύ μακριά από εμάς. Ή μήπως όχι και τόσο;

Μπάτσοι εκμετάλλευση και παντού μαφία 

ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ