Ανακοίνωση για τις 18 προσαγωγές της συλλογικής κουζίνας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10 ΣΤΙΣ 15.00, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ/ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ (Νάξου 75 και Κρασσά)

Τη Δευτέρα 16/10/2023 πραγματοποιήθηκε προσαγωγή συνολικά 18 ατόμων – μελών της συλλογικής κουζίνας και αλληλέγγυων – έξω από το στέκι από πάνοπλες δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας διανομής φαγητού. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις που εξάρθρωσαν την «τοπική σπείρα» των Πατησίων… με τις 40 μερίδες κριθαράκι και τις 20 πατάτες λεμονάτες… είχαν από νωρίς καταλάβει το στενό μπροστά απ’ το στέκι κάνοντας εξακριβώσεις σε άτομα που δεν τους γέμιζαν το μάτι. Ενημερωθήκαμε και παρόλη την μπατσοκρατία αποφασίσαμε να μην τους αφήσουμε να μας αποκλείσουν, στήνοντας τα τραπέζια στην άκρη του πεζοδρομίου. Εκείνοι εντός δεκαλέπτου και χωρίς καμία δικαιολογία μας περικύκλωσαν και μας μετέφεραν με βαν στη ΓΑΔΑ κρατώντας μας για τρεις περίπου ώρες.

Η αναίτια προσαγωγή ήρθε ως συνέχεια της παρενόχλησης της συλλογικής κουζίνας την περασμένη Δευτέρα (9/10/23) από την ίδια ομάδα ΔΡΑΣΗ, η οποία στο κλείσιμο ήρθε με απειλητικές διαθέσεις και απαίτησε να απομακρυνθούμε αμέσως απ’ το σημείο (σημ: το στέκι εκείνη την μέρα παρέμενε αφύλακτο). Όταν και τότε τους είχαμε ζητήσει το λόγο, μας είχαν απαντήσει ότι ήταν απόφαση από τα κεντρικά, με αποτέλεσμα αν και κλείναμε να μας αναγκάσουν να τα μαζέψουμε βιαστικά.

Ερμηνεύουμε την απαγόρευση της παρουσίας μας έξω απ’ το στέκι ως μια νέα τακτική φθοράς απ’ την πλευρά της αστυνομίας ώστε να μας αποκόψει απ’ τη γειτονιά και να μας σπάσει το ηθικό. Δεν πρόκειται να τους περάσει! ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Η συλλογική κουζίνα οργανώνεται από τα κάτω για τα κάτω και αποτελεί έναν πυρήνα αλληλεγγύης για την υποστήριξη της γειτονιάς μας πάνω από ένα χρόνο. Η αστυνομία χθες ανέλαβε την ευθύνη να ακυρώσει τη διανομή φαγητού στερώντας το φαγητό στους γείτονές μας που το ‘χουν ανάγκη. Σ’ αυτούς που ήρθαν πάνοπλοι και με τραμπούκικες πρακτικές, τους λέμε πως θα δυσκολευτούν πολύ να μας ξηλώσουν.

Εμείς επιλέγουμε να μείνουμε εδώ, να σπάσουμε το φόβο και να υπερασπιστούμε την κοινωνική αλληλεγγύη και το ζωτικό μας χώρο στη γειτονιά. Οι σχέσεις και η αδιάλειπτη πολιτική μας παρουσία εδώ και τριάντα χρόνια είναι αυτές που νοηματοδοτούν τους αγώνες μας. Είμαστε παντού στη γειτονιά. Είμαστε σαν το τεράστιο κυπαρίσσι της αυλής του στεκιού. Με ρίζες μεγάλες, μας ξέρουν και μας αναγνωρίζουν από μακριά.

Δεν μπορείτε να μας ξηλώσετε. ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ/ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ (Νάξου 75 και Κρασσά)

 

ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΜΟΙΡΑΣΜΑ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ 

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

 

Συλλογική κουζίνα Άνω-Κάτω Πατησίων

17/10/2023