ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ

Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ το εκκενωμένο από 25 Αυγούστου Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.

Μαζικά και αποφασιστικά δώσαμε ζωή ξανά στον εγκαταλελειμμένο χώρο. Γυρίσαμε πίσω εκεί που ανήκουμε και δεν φύγαμε ποτέ. Για έναν απελευθερωμένο χώρο αγώνα, χωρίς τη διαμεσολάβηση των εμπορευματικών σχέσεων και ενάντια στα συμφέροντα των ιδιοκτητών, των μεσιτών και των εξευγενιστών. Για ένα εργαστήρι αμφισβήτησης που μάχεται απέναντι στα αφεντικά, την πατριαρχία, τον ρατσισμό, την ακρίβεια και την συρρίκνωση των ελεύθερων χώρων, πάρκων και πλατειών.

Στη μνήμη μας θα υπάρχει πάντα πως 100άδες συντρόφια στάθηκαν με πείσμα στα στενά της γειτονιάς απέναντι στο όργιο καταστολής και βίας των μπάτσων. Έβαλαν την αποφασιστικότητα και τα σώματά τους μπροστά για την κατάληψη και το κίνημα. Επέμειναν, χτυπήθηκαν, ξανασυγκροτήθηκαν, επέμειναν ξανά και ξαναγύρισαν ως το τέλος με χαμόγελο και τις συντροφικές σχέσεις πιο ενδυναμωμένες από ποτέ. Στέλνουμε την πιο ζεστή αγκαλιά μας.

Ευχαριστούμε τη γειτονιά για την αλληλεγγύη και στήριξη που μας έδειξε. Τους ανθρώπους που γιούχαραν τους μπάτσους από τα μπαλκόνια, που ύψωσαν τις γροθιές, που άνοιξαν τις πόρτες των πολυκατοικιών και φυγάδευσαν κόσμο στα σπίτια τους. Που απέδειξαν πως μέσα στα 27 χρόνια φτιάξαμε και φτιάχνουμε σχέσεις αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε μαζικά, δυναμικά και με συνεχή παρουσία κόσμου μέσα και έξω από την κατάληψη τις επόμενες μέρες με πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων και μπόλικη αλληλεγγύη. Αυτή η μέρα θα μας συντροφεύει για πάντα και θα αποδεικνύει πως δεν είμαστε οι υπνοβάτες της ζωής αλλά οι αρχιτέκτονές της. Οι χειρονάκτισσες των ονείρων που βροντοφώναξαν πολλές φορές – τώρα και για πάντα: ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 11 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

10-100-1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ