ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ & ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ   ΖΗΣΟΥΜΕ

[Πατήστε την εικόνα για να διαβάσετε την μπροσούρα σε PDF]

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ & ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ   ΖΗΣΟΥΜΕ

***

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Στον πόλεμο που μας θέλει   αναλώσιμους. Στον πόλεμο που είναι για  τα δικά τους συμφέροντα. Δεν συστρατευόμαστε με την εθνική ενότητα και τις πολεμικές ιαχές. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Οργανωνόμαστε στις γειτονιές και φτιάχνουμε δίκτυα αλληλεγγύης. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑΞΟΥ 75 & ΚΡΑΣΣΑ

1

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Κανένας πόλεμος δεν έγινε ποτέ χωρίς κρατική προπαγάνδα και λογοκρισία. ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.

Οι ρουφιάνοι των δελτίων ειδήσεων και οι αλγόριθμοι των social media μας βομβαρδίζουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ με τις ειδήσεις τους, ώστε να βάλουμε πλάτη στους πολέμους που διεξάγονται και τους μελλοντικούς που προετοιμάζουν. Στην Ερυθρά Θάλασσα (Υεμένη), στη Μαύρη Θάλασσα (Ουκρανία), στα στενά της Ταϊβάν και την Βαλτική, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί αφορούν το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο ακριβώς γιατί είναι θαλάσσιοι.

Στα μίντια των Ελλήνων εφοπλιστών (Μαρινάκης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, αδέρφια Αλαφούζοι) δεν θα ακούσουμε ποτέ για τον κεντρικό ρόλο του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στους πολέμους που διεξάγονται. Η Ελλάδα είναι η 3η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στον κόσμο: η αξία των ελληνικών εταιρειών σε δεξαμενόπλοια είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως (69,5 δισ. δολάρια) και ελέγχει σε όρους χωρητικότητας το 31,27% του παγκόσμιου στόλου πετρελαιοφόρων. Τα τελευταία δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι Έλληνες εφοπλιστές αποκομίζουν απίθανα κέρδη παίζοντας σε «διπλό ταμπλό»: από τη μια παραβιάζουν τις δυτικές κυρώσεις προς τη Ρωσία μεταφέροντας με τα δεξαμενόπλοια τους το 50% του ρωσικού πετρελαίου και από την άλλη, μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικάνικο και καταριανό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), κατέχοντας το 2ο μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά του.

Για τη διατήρηση της Ελλάδας στην κορυφή του παγκόσμιου εμπορίου, η διαιώνιση αυτής  της  «έκτακτης  συνθήκης»  των  θαλάσσιων  πολέμων  διασφαλίζει  την κερδοφορία των εφοπλιστών. Κι όμως πουθενά δεν θα διαβάζουμε για τα κέρδη των εφοπλιστών, αλλά μονάχα για τους «κακούς» Χούθι, ή για την «τρομοκρατική» Χαμάς. Ο Μαρινάκης τον Μάρτιο του ‘24 εξαγόρασε την Ελευθεροτυπία 20 φόρες πάνω απ’  την αρχική της τιμή στο εξωφρενικό ποσό των 8,1  εκατ.  ευρώ διευρύνοντας την επιρροή του σε όλο το πολιτικό φάσμα: από την αριστερά στο κέντρο (βλ. Βήμα, Τα Νέα) και από τη δεξιά (MegaTV, Παραπολιτικά) μέχρι την ακροδεξιά (βλ. Απογευματινή). Σκοπός του να ηγεμονεύσει στο χώρο των media και να δείχνει πάντοτε τη μία πλευρά του νομίσματος, αυτή που τον συμφέρει. Στην ίδια γραμμή και οι υπόλοιποι εφοπλιστές-καναλάρχες στηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν πως κάθε αντίθετη άποψη είναι εθνοπροδοτική ή «Πουτινική».

Τα μίντια δε θα μιλήσουν ποτέ για τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του ελληνικού κράτους στη Μεσόγειο, για την προσπάθεια επέκτασης των συμφερόντων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου σε Μέση Ανατολή και Μαύρη Θάλασσα και τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη γενοκτονία της Παλαιστίνης. Θα συνεχίζουν να παρουσιάζουν το ελληνικό κράτος σαν κακόμοιρο και αμυνόμενο, ενώ κατέχει το ρεκόρ  εξοπλιστικών  δαπανών  και  στην  πραγματικότητα  πρωτοστατεί  στην στρατιωτικοποίηση ολόκληρης της ΕΕ με την έκδοση ευρωομολόγου για την ευρωπαϊκή άμυνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΙΝΤΙΑ.

2

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Κανένας πόλεμος δεν έγινε ποτέ χωρίς «πληθωρισμό». ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ – ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.

Το κεφάλαιο βλέπει τους πολέμους σαν ευκαιρία για το ανακάτεμα της τράπουλας. Μπορεί τα αφεντικά να κλαίγονται ότι χάνουν λεφτά, αλλά στην ουσία συνεχίζουν τις δουλειές τους στο πλαίσιο μιας “οικονομίας του πολέμου” που τους προσφέρει νέες ευκαιρίες. Η εκμετάλλευσή μας βρίσκει νέες διεξόδους. Το ελληνικό κράτος απ’ το 2019 έχει ξοδέψει 33 δις δολάρια από τις τσέπες μας για να αγοράσει φρεγάτες, ραφάλ, f35 και μετά μας λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξοπλιστικών δαπανών ξοδεύοντας κοντά στο 4% του ΑΕΠ της, 2% πάνω από την οδηγία του ΝΑΤΟ – ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια άγριου πληθωρισμού επιμένει να μας λέει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, ενώ δεν κάνει τίποτα για να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα καύσιμα, να βάλει πλαφόν σε νοίκια, ενέργεια και βασικά αγαθά και να ελέγξει τα καρτέλ των σούπερ- μάρκετ. Τα επιδόματα που μας μπούκωνε το κράτος από την περίοδο του κορονοϊού και τροφοδοτούν εδώ και 4 χρόνια τις ανατιμήσεις, τώρα κόπηκαν κι αυτά, κι έτσι δίχως καμία ουσιαστική αύξηση των μισθών, η υποτίμηση του εισοδήματος είναι πλέον καθεστώς.

Νομίζουμε πως πόλεμοι, όπως στην Παλαιστίνη, δεν μας αφορούν επειδή δεν μας χτυπούν την πόρτα. ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΛΟΓΙΚΗ. Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων αποτελεί αφενός φάρο αντίστασης και ελπίδας για τη δύναμη των αγώνων, και, αφετέρου, υπενθύμιση για το πώς ο πόλεμος αντανακλάται στην καθημερινή μας ζωή, μέσω της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Αυτό συμβαίνει ως εξής: με την έναρξη του πολέμου στην Ερυθρά Θάλασσα οι Έλληνες   εφοπλιστές    έχουν τριπλασιάσει τα ναύλα των καραβιών τους, τριπλασιάζοντας τα κέρδη τους. Αυτό οφείλεται α) στην αύξηση των ασφάλιστρων λόγω της «επικινδυνότητας» να χαθούν τα εμπορεύματα από τις ρουκέτες των Χούθι, συνθήκη την οποία εκμεταλλεύονται οι πλοιοκτήτες για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τα ναύλα, β) στην επιλογή των εναλλακτικών αλλά ακριβότερων θαλάσσιων οδών γύρω από την Αφρική, η οποία για να  διατηρήσει τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων δεσμεύει περισσότερα καράβια, μειώνοντας το διαθέσιμο μεταφορικό όγκο, με αποτέλεσμα να αυξάνουν περαιτέρω τα ναύλα. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα το αυξημένο κόστος των μεταφορών να γεμίζει τις τσέπες τους και εν τέλει να μετακυλίεται στην τσέπη μας, ενώ η αύξηση των τελικών τιμών των προϊόντων να πλασάρεται μιντιακά ως η «αναπόφευκτη ενίσχυση του πληθωρισμού λόγω του πολέμου».

Δεν θα τους αφήσουμε να φτάσει ο πόλεμος στην πόρτα μας. Αντιστεκόμαστε στην καθημερινή υποτίμηση γιατί ξέρουμε πως η αναλωσιμότητα του πολέμου, θα είναι η τελευταία πράξη του έργου. Τον πόλεμο τον ζούμε ήδη κάθε μέρα εδώ. Δεν βάζουμε πλάτη.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

3

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Κανένας εθνικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ χωρίς τους φασίστες. ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.

Το ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες μας κρατάει σε εγρήγορση και μας προετοιμάζει για τον πόλεμο – υλικά και ιδεολογικά – και αναμένει καρτερικά έως ότου παρουσιαστεί ευκαιρία. Ο ελληνικός φασισμός μαγειρεύεται εδώ και δεκαετίες στο καζάνι που λέγεται «πατριωτισμός» και καλλιεργείται από όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως. Ο εθνικισμός (φιλελεύθερος ή φασιστικός) των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κρατών είναι μια θεωρία μίσους που πάνω από δύο αιώνες συστρατεύει τους πληθυσμούς των εθνών-κρατών για τις ιμπεριαλιστικές επελάσεις του κεφαλαίου. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αποικιοκρατικές εκστρατείες με εκατομμύρια νεκρούς (100 εκατ. μονάχα από τη Μεγ. Βρετανία στην Ινδία) και κατέληξε σε δύο παγκόσμιους πολέμους με 66 εκατ. νεκρούς ο πρώτος, και περίπου 80 εκατ. ο δεύτερος.

Δε θέλουμε να μιλήσουμε για το τι κάνει οι φασισμός, αλλά για το τι είναι. Ο φασισμός είναι κοσμοαντίληψη, είναι παιδί του Συστήματος, η «ολοκλήρωση» του Κράτους, του Καπιταλισμού και της Πατριαρχίας.

Ο φασισμός στοχεύει στο να δημιουργήσει λαϊκή υποστήριξη, να γίνει μαζικό κίνημα, ώστε οι λαοί να δώσουν το αίμα τους. Ο φασισμός στριμώχνει όλες τις κοινωνικές αντιθέσεις και τις ταξικές συγκρούσεις κάτω από το κωλόπανο που λέγεται εθνική σημαία.  Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών και του κράτους.  Η ρατσιστική βία των φασιστών δεν οδηγεί στην αναίρεση του μονοπωλίου της κρατικής βίας, αλλά στην επικύρωσή της. Δε χτυπά το κράτος, αλλά την ίδια την κοινωνία και στοχεύει στο να προκαλέσει την παρέμβαση του κράτους και τη σκλήρυνση αυτού. Ο φασισμός αντιπροσωπεύει τις αξίες του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται το «διαίρει και βασίλευε».

Οι φασίστες οραματίζονται μια κοινωνία χωρισμένη σε κομμάτια, για να μπορούν να την ελέγχουν αποτελεσματικότερα. Μια κοινωνία άγριας εκμετάλλευσης όπου η ζωή όσων περισσεύουν θα κρίνεται στην κόψη του μαχαιριού τους – αυτό είναι το “ελληνικό κράτος Πρόνοιας” που οραματίζονται. Γι’ αυτό τα ρατσιστοαφεντικά προσλαμβάνουν μετανάστες εργάτες γης χωρίς χαρτιά, ενώ ταυτόχρονα ζητάνε την απέλασή τους.

Οι φασίστες επιφυλάσσουν έναν κόσμο ανδροκρατούμενο όπου οι γυναίκες θα λειτουργούν αποκλειστικά για την ικανοποίησή τους και σαν αναπαραγωγικές μηχανές για τους μελλοντικούς φαντάρους και εργάτες – αυτή είναι η λύση του δημογραφικού που σχεδιάζουν. Γι’ αυτό πολεμούν με λύσσα τις εκτρώσεις και τον έλεγχο της γυναίκας στο κορμί της, ενώ ταυτόχρονα ιεροποιούν την Γυναίκα-Μάνα ως τοτέμ.

Ο φασισμός δεν φέρει πάντοτε σβάστικα, αλλά πάντοτε πατάει πάνω στις ήττες του εργατικού επαναστατικού κινήματος. Να πατήσουμε τους φασίστες πριν περάσουν από πάνω μας.

ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

4

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ. Κανένας εθνικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ χωρίς οι αξίες του στρατού να γίνουν αξίες μιας κοινωνίας. ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

ΜΑΣ  ΒΑΖΟΥΝ  ΣΕ  ΚΟΥΤΑΚΙΑ. Μας εκπαιδεύουν να κοιτάμε  την πάρτι  μας, αποθεώνουν ως «ύψιστη» αξία αυτήν της ατομικής ανέλιξης – της καριέρας. «Τι νόημα έχουν οι αγώνες, αφού ούτως ή άλλως χάνουνΟ κυνισμός είναι το καταφύγιο των πεθαμένων. Στα σχολεία μας διδάσκουν πως θα πρέπει να είμαστε «στρατιώτες», αλλιώς θα γίνουμε αποτυχημένοι. Το ίδιο στα γήπεδα, όπου τα αφεντικά των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών μας εκπαιδεύουν να σκοτωνόμαστε για τη φανέλα. Τυχαίο που τις ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ τις κατέχουν ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ; Στο στρατό τα ίδια και χειρότερα, να γίνουμε «αντράκια», «ήρωες», να μάθουμε τα όπλα, να σκοτώνουμε και να σκοτωθούμε. Και στις δουλειές; Εκεί στην δια βίου υποχρεωτική θητεία μας, υπό το φόβητρο της απόλυσης με μισθούς ξεφτίλας και κλεμμένα δικαιώματα, ΑΦΕΝΤΙΚΑ μας εκπαιδεύουν να λέμε μονάχα ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Να μην μπορούμε να αποταμιεύσουμε για να μας έχουν του χεριού τους. Απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας για να φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε. Μας εθίζουν στα κρατικά επιδόματα, ώστε να παραιτούμαστε από κάθε διεκδίκηση αύξησης του μισθού. Μας επιβάλλουν την ψηφιακή κρατική καταγραφή και επιτήρηση, και αυτό το ονομάζουν «διαλειτουργικό ψηφιακό κράτος που είναι κοντά στον πολίτη».

Στον κορονοϊό, η στρατηγική αυτή αποθεώθηκε. Έτσι φτάσαμε σήμερα στην Ελλάδα να αντιστοιχεί ένας μπάτσος ανά 190 κατοίκους (2η θέση στην ΕΕ). Για να χειρουργηθείς στο Δημόσιο πλέον θα πρέπει να πληρώνεις τα απογευματινά χειρουργεία  –  λες  κ  δεν  τα  ‘χουμε  ήδη  πληρώσει.  Η  τηλεκπαίδευση που πρωτοεμφανίστηκε για να «μένουμε σπίτι», έγινε η λύση στις φοιτητικές καταλήψεις. Η νέα ψηφιακή αστυνομική ταυτότητα που θα ενσωματώσει τα βιομετρικά μας δεδομένα θα γίνει το νέο καθημερινό μας «διαβατήριο», αντιγράφοντας τη λογική του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Και η παραδοχή ότι το 2022 πάνω από 22.000 πολίτες παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και αστυνομία με την υπογραφή μιας μονάχα εισαγγελέας, πέρασε στα ψιλά! Ένα χρόνο πριν στέλναμε μηνύματα στο κράτος για να αγοράσουμε φιλτράκια, αυτό μας πείραξε;

Η στρατιωτικοποίηση της καθημερινής ζωής χρειάζεται και το αντίστοιχο πολεμικό δίκαιο. Η αυστηροποίηση του νέου ποινικού κώδικα που ψηφίστηκε το φετινό Φλεβάρη και αφορά κυρίως τα πλημμελήματα, μας χώνει στη φυλακή για καταδίκες με ποινές δύο έως τριών ετών. Επιβαρύνει τις ποινές για διατάραξη δημοσίων υπηρεσιών, πχ. για μια εργατική διαμαρτυρία σε ένα Υπουργείο θα μπορούν να σε φυλακίζουν δίχως εξαγορά της ποινής. Λες να τους νοιάζει η πάταξη της «παραβατικότητας»; Στόχος είναι η εμπέδωση του φόβου και το βάθεμα το ταξικών διαχωρισμών. Στόχος τους είναι να καταστήσουν την κοινωνία δέσμια ενός καθημερινού τρόμου απέναντι σε οποιοδήποτε θα τολμά να σηκώνει κεφάλι. Γιατί στην τελική οι αλλαγές αυτές όταν θα εφαρμοστούν θα πλημμυρίσουν τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες φυλακές με ακόμα περισσότερους φτωχοδιάβολους, ακόμα περισσότερες αγωνίστριες και όποιο απειθαρχεί. Η μαζική εκπειθάρχηση μας θέλει σκυμμένους και φοβισμένες.  Κυρίως όμως μας θέλει καλοκουρδισμένους σε προβλέψιμους ρόλους. ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

***

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΡΑΤΟ Φτύνουμε στα μούτρα τους καραβανάδες και τις εντολές τους. Αποφεύγουμε τη θητεία στο στρατό με κάθε τρόπο. Είτε παίρνοντας Ι5 προφασιζόμενοι λόγους υγείας, είτε δηλώνοντας ολικοί αρνητές  στράτευσης. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει μια σειρά στρατολογικών γραφειοκρατικών διαδικασιών μέχρι να δωθεί το απολυτήριο, και συνήθως κρατάει από ένα μέχρι τρία χρόνια. Δεν έχει κυρώσεις, το απολυτήριο αναγνωρίζεται επίσημα από το κράτος και δεν είσαι υποχρεωμένος να το δείξεις σε κανέναν εργοδότη. Από την άλλη δεν ασκεί ριζική κριτική στον μιλιταρισμό, δεν στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους καραβανάδες και αφήνει ένα (πολύ μικρό) ενδεχόμενο να σε ξανακαλέσουν για επανεξέταση. Η δεύτερη αν και ηθικά-πολιτικά είναι η σωστή στάση, ενέχει τον κίνδυνο των προστίμων και των στρατοδικείων. Αν επιλέξεις αυτήν τη στάση επικοινώνησε με την «Πρωτοβουλία για την Ολική Άρνηση Στράτευσης», όπου στηρίζει τα συντρόφια που επιλέγουν ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ TV ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA. Η χειραγώγηση έχει αποκτήσει νέα εκλεπτυσμένα όπλα στην φαρέτρα της. Κάποτε ήταν το έγχρωμο χαζοκούτι που απ’ όταν μπήκε μαζικά στα σπίτια μας τη δεκαετία του ’90 με την ιδιωτική τηλεόραση (τα κανάλια των εφοπλιστών), οδήγησε στη μαζική αποβλάκωση και παραπληροφόρηση. Στις μέρες μας, τον ρόλο της τηλεόρασης τον έχουν αναλάβει τα smartphones και των καναλιών τα «social media». Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter, το ΤikTok κλπ. στην ουσία είναι ιδιωτικά μαγαζιά τα οποία μέσω ειδικά σχεδιασμένων αλγορίθμων και πληρωμένων trolls, αναλαμβάνουν να κάνουν την ίδια βρωμοδουλειά. Η διαφορά με τότε είναι ότι είναι διαδραστικά, δηλαδή σήμερα κάθε κλικ, κάθε like και κάθε σχόλιό μας, σχηματίζει το ψηφιακό μας προφίλ. Μέσω των μηχανών μάς γνωρίζουν καλύτερα γιατί ξέρουν τις προτιμήσεις μας. Έτσι πλέον με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι χρήστες γκρουπάρονται σε κατηγορίες και μας προωθούν στοχευμένα προϊόντα, απόψεις, πρότυπα κλπ. με τη μορφή διαφημίσεων, αστείων βίντεο, ψεύτικων ειδήσεων κλπ. Η χειραγώγηση πλέον δεν είναι μονάχα μαζική είναι προσωποποιημένη. Καλοστημένη και αποτελεσματική. Εθιστήκαμε στο ψέμα γιατί είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ TV, ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Αντιφασισμός δεν σημαίνει απλά ότι κυνηγάμε  παρακρατικούς  φασίστες  –  αυτή  είναι  μια  αναγκαία στρατηγική, αλλά με κοντά ποδάρια. Οργανωμένος μαχητικός αντιφασισμός σημαίνει ότι μελετάμε και κατανοούμε τι οργανώνει τους φασίστες: οι κρατικές πολιτικές και ο καπιταλισμός. Στη συνέχεια χαρτογραφούμε και ψάχνουμε μεθοδικά τους φυσικούς αυτουργούς: ποιοι είναι, πόσοι είναι, τι λένε, που αράζουν, τι δουλειές κάνουν, με ποιους τις κάνουν. Στη συνέχεια τους ξεριζώνουμε με χειρουργική ακρίβεια. Τους κόβουμε τη φόρα κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, που σηκώνουν το χέρι τους, που κάνουν άλλη μια μπίζνα εις βάρος της τάξης μας. Ο φασισμός δεν έχει πάντα σβάστικα. Τις περισσότερες φορές φοράει λευκό κολάρο και καπνίζει πούρα. Ο φασισμός καμουφλάρεται με διάφορους τρόπους: άλλοτε φοράει οπαδικές μπλούζες, άλλοτε καλοσιδερωμένα πουκάμισα κι άλλοτε χίπστερ κάλτσες. Ο φασισμός είναι πρωτίστως κοινωνικό φαινόμενο και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. Σε όσους θέλουν να φέρουν τον πόλεμο στις γειτονιές μας έχουμε να τους πούμε ένα πράγμα: ΟΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Ο εθνικός πόλεμος αποτελεί την τελευταία σκηνή του έργου που μας θέλει αναλώσιμους. Αντιστεκόμαστε στην επέλαση της βαρβαρότητας με όπλα την αυτοοργάνωση και την αλληλοβοήθεια. Δίνουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΜΑΣ. Όσο η κοινωνική αλληλεγγύη διαμεσολαβείται από το κράτος, τις ΜΚΟ και τους παπάδες, τόσο η ταξική και κοινωνική αυτονομία θα έχει μικρές προοπτικές. Αναλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας το μερίδιο αλληλοβοήθειας που μας αναλογεί – κανένα δεν περισσεύει. Σπάμε τους διαχωρισμούς και σταματάμε να κοιτάμε μονάχα το προγραμματάκι μας. ΟΛΑ μαζί, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, γλώσσας, καταγωγής, ηλικίας, μόρφωσης προχωράμε μπροστά με όπλα την αμοιβαία βοήθεια για το κοινό όφελος. Η δική μας προσφορά «ενάντια στην ακρίβεια» είναι το φαγητό, το χαμόγελο και η γνώση. ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ, όπως κάνουμε στις συλλογικές κουζίνες του στεκιού μας.

ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ταξική συνείδηση πάνω απ’ όλα. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Το έθνος είναι μια κατασκευασμένη έννοια των αφεντικών για να μας ενώνουν κάτω απ’ το κωλόπανο που λέγεται γαλανόλευκη σημαία.

Αντιπατριαρχική συνείδηση κόντρα στους έμφυλες διακρίσεις. Φτύνουμε τα πρότυπα συμπεριφοράς και τα ανδρικά προνόμια που έχτισαν ένα σύστημα καταπίεσης στη βάση του φύλου. Το φύλο είναι μια κοινωνικά κατασκευασμένη έννοια της πατριαρχίας για να μας διαχωρίζει εντός της οικονομίας, της οικογένειας και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΟΤΥΠΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΦΩΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Το ανταγωνιστικό κίνημα τα τελευταία δέκα χρόνια, δίνει μόνο μάχες οπισθοχώρησης. Τα αφεντικά    συνεχώς κερδίζουν χώρο και ταυτόχρονα μας περιγελούν εγκαλώντας μας: «μαζί τα φάγαμε», είσαστε τεμπέληδες, είσαστε ανεύθυνες. ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΑΣ. Όπως προετοιμάζονται αυτοί, έτσι πρέπει να προετοιμαζόμαστε κι εμείς. Από το 2010 μας καλούν να κάνουμε υπομονή μέχρι να φύγει η κρίση, την οποία όμως «περιέργως» την διαδέχεται μια νέα: υγειονομική, κλιματική, ενεργειακή, πληθωριστική, γεωπολιτική κοκ. Μας καλούν να βάλουμε πλάτη. Να ενωθούμε μαζί τους. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ.

Μεθοδικά μας εξωθούν στην εξαθλίωση, ώστε την ύστατη ώρα διαιρεμένοι και αποκτηνωμένοι να συναινέσουμε στον πόλεμό τους. Μας συνηθίζουν στο θάνατο, ότι οι ζωές μας δεν αξίζουν. Μας προετοιμάζουν ψυχικά και νοητικά για να συστρατευτούμε απέναντι στη «νέα μεγάλη απειλή» που θα σκαρφιστούν. Στην ουσία μας ετοιμάζουν για μαζική σφαγή. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σε αυτούς: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Ήρθε η ώρα να θέσουμε εμείς τα ερωτήματα και τις απαντήσεις. Και κυρίως να τους πούμε πως:

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΦΕΝΤΗ-ΘΕΟ-ΠΑΤΡΙΔΑ

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΑΡΧΑΪΝΤ ΠΟΤΕ & ΠΟΥΘΕΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ