Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης συντρόφισσας | Παρ.9/2, 9μμ.

Παρασκευή 09.02, στις 21.00

ΒΡΑΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Για κάλυψη δικαστικών εξόδων και βασικών αναγκών της συντρόφισσάς μας που βρίσκει τη δύναμη να προστατέψει τη ζωή τη δικιά της και της μικρής της, μακριά από τον κακοποιητή πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού.

Καμία «υπόθεση» δεν είναι απλά προσωπική. Η πατριαρχία γεννά την κακοποίηση, το κράτος συγκροτείται (και) μέσα από την πατριαρχία. Η προστασία της μητέρας και του παιδιού δεν εξασφαλίζεται μόνο από την απομάκρυνση τους από το κακοποιητικό περιβάλλον. Είναι ένας διαρκής αγώνας, έμφυλος και ταξικος.

Όσο το κράτος «γκρινιάζει» για το δημογραφικό, άλλο τόσο συγκροτεί το έθνος και την αγία ελληνική οικογένεια μέσα από αυτό, επιλέγοντας ποιες οικογένειες στηρίζει και ποιες αφήνει στο περιθώριο της επιβίωσης. Την ώρα που θεσπίζονται νόμοι στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των διακρίσεων φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, το καζάνι βράζει με τόσους και άλλους τόσους που επισφραγίζουν και προωθούν τις έμφυλες (και όχι μόνο) καταπιέσεις: Ο νόμος της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, φέρνει ξανά το παιδί, για το οποίο τόσο νοιάζεται, στα χέρια των κακοποιητών του και πιο μακριά από αυτήν που αρνήθηκε την εξουσία τους.

Τη δύναμη και τους αγώνες θα τους βρούμε και θα τους δώσουμε συλλογικά. Η μία δίπλα στο άλλο, με σχέσεις που δομούνται πέρα από την πυρηνική οικογένεια, όχι μόνο ως πρόταγμα, αλλά και ως ανάγκη που επιτάσσουν οι συνθήκες . Για τις συντρόφισσές μας, για τα παιδιά που μεγαλώνουν, για όλα μας.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων

Νάξου 75 και Κρασσά

Πλατεία κολιάτσου